Levensreddend handelen door de brandweer (LPLHB)

De NIFV (Nederlands instituut fysieke veiligheid) en de Stichting LAMP (Landelijke ambulance & meldkamer protocollen) hebben een uitgave “Levensreddend handelen door de brandweer” (LPLHB) gemaakt waarin duidelijk naar voren komt wat men als brandweerman mag doen bij een hulpverlening.
Dit is natuurlijk niet voor niets.
De brandweer krijgt steeds meer te maken met hulpverleningen warbij ook slachtoffers betrokken zijn. Wat is er nu beter als dat brandweer en ambulance voor de behandeling van een slachtoffer dezelfde methodiek hanteren. Dit is het uitgangspunt van een opleiding als deze.
Modulair wordt u wegwijs gemaakt met het LPLHB.

De ABCD methodiek speelt hierbij een centrale rol. Deze opleiding wordt praktijk gericht gegeven.
De inhoud van de modules is goed te integreren in uw wekelijkse oefenavond en oefencyclus. Eventueel kunt u deze opleiding uitbreiden met een eindoefening waarbij de “technische hulpverlening” uitgebreid aanbod komt.

Alle adviezen, opleidingen en trainingen worden uitgevoerd door professionals uit de dagelijkse praktijk van de acute hulpverlening.

Opleidingen &  Trainingen

Overzicht van ons aanbod, klik op gewenste cursus/training voor meer informatie.

MEDISCHE
ASSISTENTIE

Medische assistentie voor elk evenement of oefening. Voor meer info klik op het icoon.

LPLHB

Landelijke ambulance & meldkamer protocollen hebben een uitgave “Levensreddend handelen door de brandweer” (LPLHB) gemaakt

VCA

Alle VCA opleidingen worden zowel klassikaal als per E-learning module aangeboden. Voor meer info, klik op het icoon.

EHBO

De opleiding EHBO & EHBO bij kinderen  leidt op tot het landelijk erkende diploma van het Oranje Kruis. Voor meer info, klik op het icoon.

BHV

BHV opleidingen en  BHV herhaling. Voor meer info, klik op het icoon.

(P)BLS

Tijdens deze cursus worden uw reanimatie vaardigheden beoordeeld en daar waar nodig verder verbeterd. Voor meer info, klik op het icoon.