Instructer Basic Life Support (BLS) en AED

Tijdens deze cursus worden uw reanimatie vaardigheden beoordeeld en daar waar nodig verder verbeterd. Naast de reanimatie vaardigheden wordt uitgebreid aandacht besteed aan de didactische principes van het reanimatie onderwijs. Om toegelaten te worden tot de opleiding dient u aan de juiste voorwaarde te voldoen. De voorwaarde is dat u in het bezit bent van één van onderstaande kwalificaties.  • arts of verpleegkundige of een certificaat gezondheidszorg (niveau 4 of 5);
• student Geneeskunde in het bezit van het propedeuse certificaat;
• afgeronde 1e of 2e graads lerarenopleiding of 120 studiepunten behaald;
• diploma ambulancechauffeur van de Academie voor Ambulancezorg;
• geldig certificaat Instructeur Eerste Hulp.

Na het positief afsluiten van de opleiding bent u Instructeur Kandidaat conform de richtlijnen van de NRR! U dient dan nog tweemaal onder begeleiding van een ervaren instructeur les te geven. Ook als het tweemaal lesgeven onder begeleiding goed is verlopen wordt u ingeschreven als volledig instructeur. Vanaf dit moment bent u bevoegd om zelfstandig de cursussen volgens de richtlijnen van de NRR te verzorgen.

Om de status van instructeur geldig te houden dient men elke 2 jaar een refresher cursus te volgen.

Inastructeur Pediatric Basic Life Support (PBLS​)

Wanneer u ook onderwijs wil geven in kinderreanimatie dient u een speciale opleiding te volgen voor PBLS-instructeur. In deze opleiding  wordt speciale aandacht besteed aan de oorzaken van een hartstilstand bij (jonge) kinderen en de vaardigheden die bij PBLS van toepassing zijn. Na het positief afsluiten van de opleiding bent u Instructeur Kandidaat. U dient dan nog tweemaal onder begeleiding van een ervaren instructeur les te geven. Als het tweemaal lesgeven onder begeleiding goed is verlopen wordt u ingeschreven als volledig instructeur. Vanaf dit moment bent u bevoegd om zelfstandig de cursussen volgens de richtlijnen van de NRR te verzorgen.

Als u al volwaardig BLS-instructeur bent, kunt u een verkorte opleiding tot PBLS-instructeur volgen. Wanneer u deze opleiding met succes heeft afgerond, hoeft u maar 1 keer als kandidaat-instructeur succesvol onder begeleiding les te geven alvorens u als volwaardig instructeur wordt geregistreerd.

Om de status van instructeur geldig te houden dient men elke 2 jaar een refresher cursus te volgen.

Opleidingen &  Trainingen

Overzicht van ons aanbod, klik op gewenste cursus/training voor meer informatie.

MEDISCHE
ASSISTENTIE

Medische assistentie voor elk evenement of oefening. Voor meer info klik op het icoon.

LPLHB

Landelijke ambulance & meldkamer protocollen hebben een uitgave “Levensreddend handelen door de brandweer” (LPLHB) gemaakt

VCA

Alle VCA opleidingen worden zowel klassikaal als per E-learning module aangeboden. Voor meer info, klik op het icoon.

EHBO

De opleiding EHBO & EHBO bij kinderen  leidt op tot het landelijk erkende diploma van het Oranje Kruis. Voor meer info, klik op het icoon.

BHV

BHV opleidingen en  BHV herhaling. Voor meer info, klik op het icoon.

(P)BLS

Tijdens deze cursus worden uw reanimatie vaardigheden beoordeeld en daar waar nodig verder verbeterd. Voor meer info, klik op het icoon.